Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2009 01:47 - Black is the colour
Автор: naumova Категория: Политика   
Прочетен: 14158 Коментари: 29 Гласове:
1

Последна промяна: 23.06.2009 13:19


Историята на св. Патрик, благовестителя на Ирландия, разказана в "Златната легенда" с  житията на светците от  доминиканския монах и архиепископ на Генуа  Жак дьо Воражин (1228-1298):

"Патрик, някъде към лето Господне 280-то, проповядвал за страстите Христови на краля на скотите и тъй като стоял прав пред този принц, се облегнал на жезъла, който държал в ръка, без да забележи, че острият му връх пробива крака на краля. Прочее кралят, вярвайки, че светият мъж е сторил това нарочно и че ако не страда така, по друг начин не би могъл да получи вярата в Исуса Христа, търпеливо понесъл всичко. Накрая, когато разбрал, светецът силно се учудил и с молитви изцелил краля и направил така, че никаква отровна гад да не може да живее в неговата земя."

Легендата разправя, че откакто съществува Ирландия, никой не е виждал змия по тези земи, където "водата приижда от всички страни с песен".  Казват, че странната, магическа красота на тази земя идва от танца на светлината и сребристото сияние на водната пара, които я обгръщат.

Мандатът на НДСВ дойде от Доган като бакалска сделка на партньори в кражбите.  
Честно спечеленият от нас мандат ще дойде от земята на св. Патрик.  Гласът на Ирландия ще потвърди нашия глас.Гласувай:
1
0Предишен постинг

1. raylight - едно време "ирландец" е ...
13.06.2009 08:26
едно време "ирландец" е било синоним на "бедняк", а сега нещата са преобърнати
цитирай
2. usandthem - имаме нужда от закрилник,
13.06.2009 09:21
който да изхвърли отровното проклятие ДПС, превръщащо родината ни в Капалъ Чарши !
цитирай
3. thetrooper - Tiocfaidh ar la!
13.06.2009 12:56
Our day will come!
цитирай
4. naumova - re: За спокойствието на душата
14.06.2009 14:03
Легендата изтъква заслугата на онзи крал, който понесъл страданието на забития в крака му жезъл. От уважение към Патрик и в спокойна убеденост, че така ще получи вярата - единственото, което искал. Закрилата на светеца идва едва след това - като чист дар, а не като нещо поискано, за да бъде дадено.
Our day will come!
цитирай
5. luben - Дано!
14.06.2009 15:50
Ирландците са много сърдечни и мили хора - по правило българите се сприятеляваме с тях по-лесно отколкото с англичаните (друг е въпросът с кого имаш дълго, стабилно приятелство). От където и да идва нашето европейско бъдеще (макар да съм скептик, че от островите може да идва нещо европейско - те са си "континент/страна" on their own и много не им пука за останалите) - от там да е - хич не съм придирчив.
цитирай
6. naumova - re: luben За своенравието на свободните духом
14.06.2009 17:31
Сигурно е, че ирландците ще потвърдят Лисабонския договор. А че са своенравни, е вярно. :)) Сещам се за надгробния надпис на Суифт, съчинен от самия него:

Суифт лежи спокойно тук
без никакво негодувание,
на завистници напук
и без страх от подражание,
омаян на света от красотата,
той честно служеше на свободата.
цитирай
7. luben - Мда - Джонатан беше
15.06.2009 17:41
от по-малкия остров, което ме подсеща и за любимецът ми Оскар У., Бърнард Ш и Самюел Б, дето са от същото място :) Друг роден там е легендарния за Англия Уелингтън ...

Страхотна памет имаш! Искрено ти завиждам. Помня само по-глобални неща, но виждам, че си заслужава да се запомни и горецитираният надпис :)
цитирай
8. naumova - re: luben :)
15.06.2009 19:56
Заслужава си да си го повтаря човек. Особено ако е своенравен. Действа много успокояващо. :))
цитирай
9. tili - Значи - нашият човек
18.06.2009 13:21
е Самюел Бекет. Ще си чакаме Годо до второ пришествие! Имам вяра, но почвам да губя надеждата.
цитирай
10. naumova - re: tili За Годо, картофите и ирландците
18.06.2009 22:58
Този Годо понякога идва, понякога не идва - мистериозна персона. :)) Обаче ирландците ,също като нас, много дълго са го чакали. И те, също като нас, познават дълбоки пропадания, когато надеждата едва е проблясвала. Оцелели са, благодарение на вярата си (и на картофите, без съмнение) . Променили са нещата със собствените си усилия. Дочакали са.

цитирай
11. анонимен - Вместо да си губиш времето с прик...
03.07.2009 14:28
Вместо да си губиш времето с приказване, вземи да влизаш в час и да ни научиш на нещо. Заплата ти дават от СУ, а дойде 3 пъти в семестъра. Ако това е политика, ти си много напреднала.
цитирай
12. naumova - Re: anonimen Защита на честта на моите студенти
03.07.2009 20:17
Познавам всичките си студенти. Те са млади и интелигентни хора.Никой от тях няма Вашия специфичен маниер на изразяване. Като мои студенти, те застават зад позициите си с имената си, говорят в учтива форма,не са арогантни, защото литературата не търпи грубиянството. Умеят да мислят и се гордеят с това. Все неща, на които съм ги научила, надявам се.

Не изтривам "мнението" Ви по две причини:

Първата: че демонстрира какво е инсинуация;
Втората: че демонстрира жанра на анонимното сплашване, в духа на "Опичай си акъла, че ти изгоря работата".

Целта ми, както разбирате, е основно педагогическа. :)))
цитирай
13. toross - За малко шоу , Валя,
26.07.2009 15:51
акот те обхванало тъжно ирландско настроение ще ти изпратя последния ми постиг, ако не успее да те разведри - съжалявам.

Всички на Бузлуджа!

PlovdivMedia - Всички на Бузлуджа!
Ежегодно в края на юли от всички кътчета на китната ни Родина към старопланинския връх тръгват обагрени в червено автобуси с надписи „БСП”, „Сполука!”, „Ще строим живота нов!”. Във возилата са накачорени симпатизанти на социалистите, които пеят партизански песни, „ален мак самотен нейдееее” и понякога „една българска роза”. Жените са в басмени роклички с розов цвят, а мъжете с бригадирски костюми и задължителния каскет, независимо от жегите.

Христо МАРКОВ

Покрай автобусите профучават мерцедесите, в които возят телеса началниците в партията или досегашните министри. Една година Станишев разруши шаблона и рипна на луксозна моторетка с рокерски костюм за пътешествието до Бузлуджа, а Масларова се качи на събора с УАЗ-ка от нейното министерство.
На върха ентусиастите-бригадири преспиват, а на другия ден от ранни зори цвърчат кебапчета по скарите, разнася се бира и около обяд в най-голямата жега се спретва митинг, който задължително се води от артистичния брат на Сергей – Ламбо. В речите се чертаят „светли бъднини”, обещават се пенсии и осигуровки, „презареждане” от страна на новите комсомолци на Кирчо Добрев. Накрая Дмитриевич обобщава с плам „консолидацията на здравите сили в БСП”, като задължително се попържат здраво „десните разрушителни сили в обществото”. От време на време припадат превалили възрастта социалисти, но биват свестявани начаса, за да докажат, че не са човеци, а желязо, т.е. – комунисти. Е, преди две години имаше и два смъртни случая, но бяха отчетени като очаквани загуби от стреса, защото Янето бе наел безмоторен самолет и разхвърляха някакви бюлетинки срещу „доганизацията и националното предателство на тройната коалиция”. Миналата година пък си отиде един от преспиващите на върха младежи, но установиха, че било от свръхдоза, не от речите на министрите.
Вечертта на 1 август Добрев и компания организират „дискотека под звездите”, където техно-парчетата на Дийп Зоун – проджект и Йоанна се смесват с техно-варианти на „Нас червеното знаме роди ни” или осъвременен вариант на „Пред нас са блеснали житата”. Емоциите са на шест и бъднините са цветни като дъгата.
Тази година ще е малко по-различно социалистическото шоу в старопланинските висини. Което не значи, че няма да е впечатляващо. Най-напред няма да има сред официалните, делови лица министри и местни велможи – всички вече ще се представят като опозиция, демек ерзац-съборяни. Само тоя факт е достатъчен да докара тремор в симпатизантите и сълзи в очите на ветераните, които са свикнали да бъдат сред управляващите. Сергей е притиснат от критики, а евреите, които му правиха кампанията, го търсят за някакви 20 милиона лева, които им обещал да плати на база изборните резултати. Тил Зилберщайн даже заплаши партията със съд, ако не му се издължат. Искал си остатъка от милионите кеш, независимо от поражението и клипа с брадвата. Близкият до премиера Станишев Азер Меликов, който броеше бюлетините, емигрирал в Англия и потънал в дълбока анонимност. Татяна Дончева нарече червения шеф „инфантил”, а Кирчо Добрев и` опонира, че се „презареждала два месеца пред телевизора”. Ветеранът Лилов директно обвини Сергей, че загубил дори достойнството си и трябвало да „освободи модерната лява партия от себе си”, същото, но с други думи повтори и Георги Близнашки. На всички тези раздори най-оригинален отпор даде плевенският фронтмен Румен Петков, който при Береков издума заклинанието: „Изходът за БСП минава през Бузлуджа. Там трябва да отидем обединени и бодри!”.
Идете Бузлуджа – трябва да се види дали ще бъдат обединени и бодри другарите след катастрофиралото им управление с ДПС и НДСВ. Дали ще димят скарите празнично и около тях ще се вият хора` и ръченици, дали рейсовете ще се смесят по социалистически с мерцедесите на Гергов, Узунов или Овчаров, дали ще има „презареждане” и „дискотека под звездите”, в крайна сметка какви заклинания ще чуем на митинга под вещото ръководство на министър „збогом” – Данаилов...
Предварителният сценарий май ще е по-различен и той дойде най-неочаквано от коалиционните партньори на БСП. С нарочна декларация Политическият съвет на „Евророма” на Цветелин Кънчев обеща, че цялото ръководство на циганската партия, много нейни членове и симпатизанти ще бъдат присъствие на „традиционния ляв събор” и щели да „се включат активно в него”. Даже единствената им депутатка Милена Христова обещала да не подкрепи правителството на Бойко.
Е, изпуска ли се това шоу?! Представяте ли си като как изглежда „активното включване” на циганската партия в „левия събор”?! То ще да е нещо неповторимо. Станишев пее в рокерски аранжимент „Бяла роза”, а до него Цветелин Кънчев върти гьобек на „Чай шукарие”; Румен Петков се поклаща в ритъма на „Ален мак, самотен нейдее”, а кръшната ромска депутатка Христова до него извива глас с „Едерлези”; членът на Висшия съвет на БСП Георги Гергов потрива очи на „Нас червеното знаме роди ни”, а близо до него цигани от „Шекера” разпускат с „Джелем, джелем”. Не може да има по-крупна проява на политическия рахатлък в лятото, нали? Ако имате възможност – идете на Бузлуджа! Не е за изпускане, защото на поляната може да кацне и Доган с чинията, която виси на върха самотно, а той нали искаше да си купи летяща чиния от спастрените парици. Тогава вече направо ще да искаме сериалът „Бъзлуджа” да се излъчва всяка вечер в праймтайма на националната телевизия.
А над социалистическо-циганското множество се извисява гласът на Румен Петков: „Изходът за БСП минава през Бузлуджа !”.
цитирай
14. анонимен - Вехти политически вести
01.10.2009 23:54
Изборите минаха и на госпожата и се изпариха мераците за политика и гражданска позиция
цитирай
15. naumova - re: анонимен някой
30.12.2009 11:52
Самонадеяната глупост винаги е много самоуверена в констатациите.
цитирай
16. анонимен - ?
12.03.2011 09:11
Защо не сте публикувала нищо в блога през 2010-2011 г.?
цитирай
17. анонимен - xzOFkqVzcFxgmkIy
25.05.2011 09:27
Touchdown! That's a really cool way of ptuitng it!
цитирай
18. анонимен - jNQMwGMniPuD
25.05.2011 09:41
Thanks for sahrnig. Always good to find a real expert.
цитирай
19. анонимен - SKRLFtcN
25.05.2011 12:52
The forum is a bgrihter place thanks to your posts. Thanks!
цитирай
20. анонимен - VaYuVYGWuyuxy
25.05.2011 14:59
1T9WvN <a href="http://ndeevgqhjqkz.com/">ndeevgqhjqkz</a>
цитирай
21. анонимен - vHQDTbcgHvLtV
25.05.2011 15:16
AmBIKc <a href="http://qckwldmkgxcq.com/">qckwldmkgxcq</a>
цитирай
22. анонимен - tMBMuEjJUVAN
26.05.2011 13:23
1baXiD <a href="http://nnasnjcwvmtk.com/">nnasnjcwvmtk</a>
цитирай
23. анонимен - aqHjfNSjlyi
26.05.2011 18:41
EX68hV , [url=http://rpuovjpwkeeh.com/]rpuovjpwkeeh[/url], [link=http://ejajmehcivgx.com/]ejajmehcivgx[/link], http://uwwfrtupspsv.com/
цитирай
24. анонимен - GlihYmdyy
28.05.2011 16:36
ZDgDt8 <a href="http://wvoiyrxvagmz.com/">wvoiyrxvagmz</a>
цитирай
25. анонимен - vHmUYndiw
28.05.2011 17:33
UXBzEK <a href="http://recwcydwhwqm.com/">recwcydwhwqm</a>
цитирай
26. анонимен - ZwPPkWVlLQTiiFX
31.05.2011 19:21
LVEh5A , [url=http://bvhkwcqmkqbq.com/]bvhkwcqmkqbq[/url], [link=http://zpjctumpmbrj.com/]zpjctumpmbrj[/link], http://lqqzhlreeveu.com/
цитирай
27. анонимен - fjWMVtFXpaOyxaR
31.05.2011 19:33
6YIGPM , [url=http://hsmwocsvvrrk.com/]hsmwocsvvrrk[/url], [link=http://yvbstuweappy.com/]yvbstuweappy[/link], http://natzsmrsbirh.com/
цитирай
28. анонимен - cLsuJJRrphUFOYJSyxb
31.05.2011 20:09
UoFrjR , [url=http://oteylkdotkwg.com/]oteylkdotkwg[/url], [link=http://pdyhldmnhtzd.com/]pdyhldmnhtzd[/link], http://jsfqduuunjgr.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: naumova
Категория: Политика
Прочетен: 226520
Постинги: 26
Коментари: 646
Гласове: 1259
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Блогрол