Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2009 15:16 - Ех,раз, ешчо раз, ешчо многа, многа раз!
Автор: naumova Категория: Политика   
Прочетен: 10400 Коментари: 32 Гласове:
0

Последна промяна: 04.02.2009 19:08


"Президентът Георги Първанов и първата дама Зорка Първанова ще направят официално посещение в Руската федерация от 4 до 6 февруари. Визитата на президента Първанов ще отбележи Годината на България в Русия, която ще бъде открита с тържествен концерт. Държавният глава ще се срещне с президента на Русия Дмитрий Медведев. 
В програмата на посещението са предвидени още срещи на президента Първанов с министър-председателя на Русия Владимир Путин, с председателя на Съвета на федерацията Сергей Миронов, с кмета на Москва Юрий Лужков, с Негово Светейшество Кирил, патриарх на Москва и цяла Русия.
В рамките на визитата ще се проведе българо-руски бизнес форум и откриване на изложба "България днес. Недвижимост, туризъм, вино"
В Русия българският президент ще бъде придружаван от зам.-премиера и министър на външните работи Ивайло Калфин, министрите Стефан Данаилов, Пламен Орешарски, Петър Мутафчиев, Асен Гагаузов, Емилия Масларова, постоянния представител на Република България в ЮНЕСКО Ирина Бокова, секретари на президента.
Държавният глава ще бъде придружаван и от бизнес делегация."


Нашият ловно-агентурен герой Гоце, дето никой уважаващ себе си държавен глава в Европа не го кани (поради наличието на глава, без съмнение), пак щял да се отбайва в Руската федерация. Щял да се повиди с руските товаришчи и да си похортуват едно-друго за това-онова. Дотук всичко е ясно:  и като замисъл,и като тържествена ритуалност. Ще падне голямо увиване, гъгнене, целуване на най-разни места, песни и танци на народите, изобщо братство. Хайде, вече да забравим оная злощастна работа с газа! Нейсе! Грешка стана, ама никой няма вина (освен украинците, световната икономическа криза и международното положение, разбира се), няма да си разваляме приятелството за такива дребни неща, я! 
Дотук всичко е ясно: ще се реализира бизнес сделка, като се разменят пари срещу братство (парите от нас, братството от руската страна). Обаче щели са били да откриват изложба "България днес. Недвижимост, туризъм, вино". Много озадачаващо. На пръв поглед,става дума за това като какво нещо е България (нашата горда и извикваща толкова националистически напъни страна) през погледа и в очите на кръвнородствената Руска федерация. Това, което разбираме от надслова на изложбата, е, че България днес е следните три нещица: 

1) "недвижимост" -  немобилна собственост, сиреч имоти, къщи, салтанати, парчета земя, които могат да се закупят евтино от някои по-насмогнали на харчовете си руснаци;
2)"туризъм" - черноморски прелести, сиреч шопска салата, мешана скара, нестинарски танци и плажни русалки всяко лято;
3) "вино" - хладни изби и лозарска изкусност, аграрен дар, сгряващ душата; гарнитура към мешаната скара, преди непоколебимата твърдост на водката.

На пръв прочит излиза, че България днес за обитателя на Руската федерация трябва да е предпочитана географско-териториална дестинация, а нашата (това "нашата" много ме усъмнява) куха лейка се явява пратеник на това географско-териториално предпочитание. Ето тук идва и озадачаването. Някак не става много ясно в  какво се състои тежката повинност на държавническата работа, която извиква необходимостта от целия съпровождащ антураж на това пратеничество: това Калфин, това Данаилов, това Орешарски, това Мутафчиев, това Гагаузов, това Масларова - все популярни юнаци от триглавата българска ламя.(За госпожа Зорка не питаме - тя изпълнява друга юначна повинност поради съжителство в брак). Какво ще дирят всичките там, а?

Така, по пътя на логиката и след обстоятелствен размисъл,стигаме до заключението, че:"България днес.Недвижимост, туризъм, вино" ще да е кодирано послание, което политически трябва да каже на  руската държавна власт, ама по начин, че да го узнае целият свят:

" Ние днес пак сме тук ! И сме недвижимо ваши, и пътуваме все към вас. Да чукнем стаканчики и да стоплим кръвнородствената си душа.Ех, раз, ешчо раз, ешчо многа, многа раз!"

Чудна картинка. Триглави юнаци и едноглава ламя ще танцуват казачок на руска земя.



Тагове:   многа,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. templar - Недвижимост?
04.02.2009 15:35
Не бяха ли съвесем скоро тъкмо Гоцето и неговите уханни другари, които високо и тревожно тръбяха с пионерските тръби срещу европейското изискване да се продава земя и на чужденци?
Една српска по мелодия песма дето звучеше като:

Долу ръцете от свещенната земя на Аспаруха, Левски и Ботев! Долу мръсните лапи от дъхавия и пръхав млечен българский чернозем! Долу гнусните юдео - ...(турски, американски, а защо не и руски) попълзновения към бащицата Балкан и майчица Тракийя! Горе-долу!

Пък сега същия национално отговорен обединител на нацията отива на крака да продава недвижимости... Брех, че еволюция. Още 4 млн. години и човек ще стане.
цитирай
2. naumova - Като напишеш думата "недвижимост" в търсачката
04.02.2009 15:55
се появяват множество такива представяния:
"Вся недвижимость Болгарии. 13-14 февраля выставка в Москве";
"Недвижимость в Болгарии. Апартаменты и дома на 1 линии моря. Супер пляж, сосновый лес, горы"
"Болгарская недвижимость, продажа недвижимости в Болгарии, купить недвижимость в Болгария..."

Важни държавни дела има да се вършат.
цитирай
3. usandthem - ето и съпътстващите мутри:
04.02.2009 18:15
"В самолета с държавния глава ще пътуват Тодор Батков, генералният директор на ЛУКОЙЛ-България Валентин Златев, Георги Гергов, Галя Топалова - собственик на превозвачески фирми и футболния тим "Локомотив" (ПД), шефове във фирмите "Ема оптимум", "Етап", "Интерсервиз Узунов", "Импакт Консултинг", "Тракия табак", "Главболгарстрой", "Феърплей" и "Балкантурист". Втори частен самолет ще вози още представители на бизнеса, както и артистите, които ще изнесат галаконцерт на 5 февруари, посветен на Годината на България в Русия." Очевидно са пренебрегнати видни мутренски вдовици и как така без Стойков, Николов и прочее видни спонсори на Гоце и БСП ?!!
цитирай
4. luben - mnogo sa
04.02.2009 18:32
nahalni kato turisti. Korenno razlichno povedenie ot drugite nacionalnosti. Prosto nabludeniya ot tezi dni v Bansko. Taka narecheni "osvoboditeli". Udjas.
цитирай
5. naumova - Галаконцерт:
04.02.2009 19:04
Комунистически антураж, съпроводен от мутраж. Година на братството. Ужас.
цитирай
6. haralanov - Здравей Валя!
04.02.2009 20:19
Днес ги научих тези ,,новинки,, и без да съм изненадан,ми е повече от неприятно.Едната новинка е,че Гоце го издали на руски език.Някаква бумага бил написал.,,Болгария в глобальном мире,,.Предговорът бил от Евгений Примаков.Ама,че работа...Не е ли възмутително,Президентът на една страна от ЕС да издава книжка,чиито рецензент е бивш? шеф на кървавото КГБ..?Сега същия този Примаков,се подвизавал в ролята си на председател на Руската търговско-промишлена палата.И другата новинка...Нея май я научих със закъснение.Всерусийскят Патриарх се срещнал с Архонта-евродепутат.И това също е възмутително!Не,че няма човекът право да се среща с когото си иска но...
цитирай
7. gantree - :))
04.02.2009 20:22
Стискайте палци Путин да не каже пред медиите "- Памьежду нами ни трьябва да има пасредници!", или нещо такова :))
Последният път (през 2003-а), когато каза това, имаше "свидни" жертви.
:))
цитирай
8. raylight - Интелектуалният труд на комунизЪма
05.02.2009 00:36
т.е. на Гоце, Серго и т.н. е недвижима собственост, защото той самият е недвижим - абсолютната координатна система във Вселената (а всички знаем, че в нея има само едно абсолютно нещо) :)
цитирай
9. yoda - Хем ни се иска, хем не ни стиска
05.02.2009 08:53
На мен пък ми направиха впечатление две неща. Първо, че книгата на Първанов е издадена най-напред на руски и представена най-напред в Русия. Редно би било един президент да запознае с творението си първо своите сънародници - все пак са го избрали да ги управлява, заслужават малко уважение. Но явно президентът е наясно с отношението към него у нас, затова е решил да не рискува. Което не говори добре за него - явно куртоазията надделява, а и Първанов не е от най-смелите политици, които са готови да посрещнат всички критики очи в очи.
Второ, в деня, когато Първанов замина за Русия, два вестника, които са известни с близостта си до президенството - "Труд" и "24 часа", излязаха с почти идентични статии - в тях се разсъждаваше дали пък не е по-добре Първанов да бойкотира Годината на България в Русия, за да покаже на руснаците колко сме обидени заради газовата криза, дали не трябваше да пратим Марин, за да демонстрираме мускули, как ще танцуваме и пеем в Москва, като още лижем рани от газовата криза... Аргументите, които се превеждаха в подкрепа на тази позиция, бяха абсолютно идентични. Което само затвърди мнението ми, че това е независима журналистическа позиция. Очевидно са се намесили съветниците на президента. Но крайно неумело и даже смешно - ако ще бойкотираме нещо, не е ли по-добре да се почне кампания много по-рано - за да има време да се кажат всички "за" и "против". Ако ще скрепяваме братската си дружба с Русия, това пък не е най-добрата атмосфера за начало на посещението. Но явно и президентът не е много наясно защо отива в Русия. Как да очакваме нещо положително от посещението му тогава?
цитирай
10. darktales - На 1/3 от народонаселението все ...
05.02.2009 11:08
На 1/3 от народонаселението все Русия му пречи, на друга 1/3 - Иван Костов, а пък останалата част дори не знае откъде да почне и скоро ще забрави как да си връзва самостоятелно обувките.
цитирай
11. naumova - Стратегически играч от едната страна на играта
05.02.2009 13:00


1. Всички неща от типа: ще правим бизнес, междукултурни връзки, братство и т. н. са само за алиби (много удобно за мобилизиране на левия избирател у нас, между другото), което трябва да скрие истинската цел на това толкова официално посещение в Русия. Въпросът: защо има толкова голям състав от министри в ключови позиции, в този смисъл,е много важен. Мобилизирането на толкова голяма държавно-правителствена делегация е знак, който трябва да бъде разчетен в Русия и най-вече извън Русия.
2. Досегашната официална теза на Първанов е, че провежда политика на баланс между стратегическите интереси на Изтока и Запада. Поне досега президентските пиари много се стараеха да създават това внушение. Изявленията на Първанов по въпроса за газовата криза трябва да се четат много внимателно. Той казва, че в конфликта между Украйна и Русия става дума за сблъсък около стратегически интереси, след което очертава стратегическите позиции така: Москва, Киев - Вашингтон, Брюксел (!);
3. От подмолен играч на страната на Москва, президентът рискува да даде явен знак за стратегическо пристрастие. Няма начин посещението му в Русия, каквото и да се изговори у нас по въпроса, да не се разчете от Европа по този начин.
4. Колкото и да не ни се вярва, вече откровено става дума за политическо изговаряне на промяната на геостратегическия курс на България.
цитирай
12. haralanov - Здравей Валя!
05.02.2009 14:48
За мен е вън от всякакво съмнение,че курс на промяна в Източна посока е вече взет!И то не само,защото онзи ден,Еди го каза преди мен!И друго любопитно.Дребно детайлче...Точно след моят коментар,Ган е изразил притеснението си,да не би от Москва да поискат помежду ни ,,да няма посредници,,.Защото преди години,след едно подобно искане,някои хора буквално изгърмяха...Вчера обаче,тези реплики пак се повториха.Дано да е случайно...И да става дума,само за газ.Аз лично не вярвам.Поздрави!
цитирай
13. naumova - Здравей!
05.02.2009 15:01
Курсът за промяна в източна посока е взет много отдавна, но никой не се осмеляваше политически да го обосновава, защото това означава да се взриви националното съгласие по въпроса за евроатлантическата ориентация. Сега демонстративно предизвикваме Европа, вероятно и заради очаквания критичен доклад на ЕК: ако вие така с нас , ние пък ще си ходим с Русия (и без това сме си по-близки). Лошо.
цитирай
14. krivoshapkova - Здравейте!
05.02.2009 15:06
Знаете ли какво ми се случи? Удивлявате се на коленопрекронната ни външна политика ,на вътрешната в услуга и употреба на Големия брат , а аз попадам тези дни в следния разговор с мои колеги. Ставаше дума за България ,за други страни ,за забележителности и културно наследство.... Говорихме и за руската култура ,за гения на Пушкин и прочие....Мой колега, партиен функционер в БСП, заявява напористо и гръмогласно:" Аз Русия от сърце си я обичам ,толкова я обичам ,че нищо друго не може да ме трогне. Моята си страна не зачитам и не признавам така ,както Съветите, ааа, т.е. Русия!" Нека си я обича, нищо лошо ,но това ,което ме порази ,беше интонацията, стръвното налагане и безапелативност в мнението...Сериозно ви казвам- достраша ме. Сякаш чух ехо от преди години...Подобни нагласи, липсата на толеранс към инакомислещите, са отвеждали хорицата в тинята на Белене.
И се сещам за един цитат на Емилиян Станев:"„ Кал и простаци с руски калпаци- такива бяха след Девети и се опитваха да говорят руски, та порусиха и много български думи”
цитирай
15. naumova - ПРЪТЕПИСНИ БОЛЕЖКИ :))
06.02.2009 13:28
"ОТ МОСКВА ДО ЧИКАГО И ВСЕ ПО-НАЗАД"
цитирай
16. novitejivotni - Уважаема,
06.02.2009 22:30
в пряк и преносен смисъл отговор на всички ваши въпроси, вие сама много находчиво сте дали - "непоколебимата твърдост на водката".
Понякога си мечтая, вместо да си говорим, да вземем да хващаме гората. Комай, само това ни остана...
цитирай
17. naumova - до novitejivotni
06.02.2009 23:35
Много ирландски възглед! :))
цитирай
18. novitejivotni - Честит Имен Ден,
10.02.2009 04:18
да се свети името ти.
цитирай
19. naumova - Благодаря, непознати приятелю!
10.02.2009 13:48
Да се свети името Му!
Ирландски поздрав:)
http://www.youtube.com/watch?v=DrBLqp-s__o&feature=related
цитирай
20. novitejivotni - Чакай сега,
11.02.2009 04:39
остави го Него, ти имаш Имен ден, не Той.
Благодаря за ирландския поздрав, ама пак, аз трябваше да те поздравя...
Та ето : http://www.youtube.com/watch?v=L-UXOkpUSqU
цитирай
21. novitejivotni - Ето още нещо
11.02.2009 04:57
добре забравено :
http://www.youtube.com/watch?v=xbW50CW37R0
Ето сега вече знам, че сте поздравена :-)))
цитирай
22. naumova - Protection
11.02.2009 13:54
Почти забравено "добре забравено". :))
Остатъкът от деня.
цитирай
23. анонимен - sITccqNLs
25.05.2011 09:57
Cool! That's a clever way of lokoing at it!
цитирай
24. анонимен - owVWLRZeqvOWYhY
25.05.2011 11:44
Never seen a betetr post! ICOCBW
цитирай
25. анонимен - KvzxAuKO
25.05.2011 14:37
lQKi9m <a href="http://aqlsdqbbzfdo.com/">aqlsdqbbzfdo</a>
цитирай
26. анонимен - rreRqvkaSgaSZepxLe
26.05.2011 14:06
nrUiu5 <a href="http://sabwahpzkjiq.com/">sabwahpzkjiq</a>
цитирай
27. анонимен - cUgTPfSRme
26.05.2011 18:23
C3yZXy , [url=http://lvmyjuzxujil.com/]lvmyjuzxujil[/url], [link=http://bihuadsofabf.com/]bihuadsofabf[/link], http://fyuonwvsjnkj.com/
цитирай
28. анонимен - DDQbniNNtWUznuEZ
26.05.2011 18:31
pAfIjI , [url=http://qpfiqzvmfqxw.com/]qpfiqzvmfqxw[/url], [link=http://fypemmyiklmw.com/]fypemmyiklmw[/link], http://rmkpwissptix.com/
цитирай
29. анонимен - ZwzpiokJBALzxhkKNE
28.05.2011 16:38
jXpeFM <a href="http://bmpvtusoscxa.com/">bmpvtusoscxa</a>
цитирай
30. анонимен - pXRkxMDh
28.05.2011 17:31
7FT6YF <a href="http://pqyrpitvydzi.com/">pqyrpitvydzi</a>
цитирай
31. анонимен - xdQNTUzYlcRjERY
31.05.2011 19:53
w3KgS4 , [url=http://xddmcwkoxubr.com/]xddmcwkoxubr[/url], [link=http://tatfehepuhnv.com/]tatfehepuhnv[/link], http://phqpyhbljzka.com/
цитирай
32. анонимен - DWbYVDTurpTWYWN
31.05.2011 20:22
ioJgXy , [url=http://baqweijmzyjb.com/]baqweijmzyjb[/url], [link=http://aohinquaqzyz.com/]aohinquaqzyz[/link], http://lcgjzxkwitea.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: naumova
Категория: Политика
Прочетен: 338779
Постинги: 26
Коментари: 643
Гласове: 1259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол