Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2009 00:25 - Властта се опита да яхне протестите
Автор: naumova Категория: Политика   
Прочетен: 6227 Коментари: 24 Гласове:
0

Последна промяна: 15.01.2009 14:41


14.01.2009 г.

1. Протестиращите.

 Разнороден състав от хора, но организирани в разпознаващи се групи. Младежи с възгласи срещу властта - от "мафия" до "боклуци", от "Долу!" на комунистите и тройната коалиция до "Долу!" на тиранията и "Не сме роби". Между младежите - студенти от университетите, които протестират и искат ред и сигурност в Студентски град; еколози; представители на социалистическата партия, които също протестират срещу властта;младежи от футболните агитки на "Левски" и "ЦСКА", националисти в различни тоналности - от неосъзнати до ултраси. Странна смесица.Останалите протестиращи - с политически ясни възгласи, хора с политически опит, държат се в група и не допускат провокатори сред себе си. Носят разпознаваеми знаци на политическите партии, които представляват. Като цяло - настроението е антикомунистическо, възгласите - също.

2. Провокацията.

Организирани, предварително подготвени, строени точно пред лицето на полицията - младежи с качулки, на възраст почти деца. Полицията твърде търпеливо ги изчаква да прекалят (такива неща стават при предварителна информация и подготовка на провокацията). Те прекаляват-полицията отговаря, изобщо всички си играят ролите и сценарият за дискредитиране на протестите се разиграва, такъв, какъвто го знаем от едно време.
Две неща го объркват:
- Неочакваните граждански и възпитани реакции от политическите групи, които камерите улавят (няма как да се лъже за тях, следователно). Да са живи и здрави демократите, че не оставиха децата сами на площада, едно от страх, че ще бъде злоупотребено с тях, друго от солидарност. Отишлите на протестите все пак се оказаха прави;
- Безредният побой над невинни граждани, което си е откровено и непредвидено прекаляване на властта (голям страх, както някога).

3. Властта.

Изплашена. Много разнопосочни и объркани реакции. Не посмяват да обвинят "политизирането" като причина за ексцесиите. Лумпенът не може да мине за "политизиран" , както и да се опитваш да го докараш. Това обаче е днес, утре, когато заработи пропагандната машина за интерпретации, ще видим какво ще кажат. При такива неща винаги следващият ден е най-важен.
Предприемането на такава рискована стъпка като прекаляване на полицията и пряко насилие срещу протеста  може да е преценен ход за демобилизация и изплашване на протестиращите. Несолидаризирани от общи политически искания, след шокиращото за тях (за младите от тях) емоционално преживяване, те биха могли постепенно да се откажат от протестите. Утре ще видим и това.

4. Медиите.

Седмица преди протестите - много толерантни и подхванали темата за гражданската деполитизация;
В деня на протестите - иронични и презрителни заглавия, които изглежда е трябвало да подготвят почвата за възприемането на събитията като изблик на лумпени, организирани и подстрекавани от опозиционните партии. Както вече казах - това не се реализира като замисъл, благодарение на преценката на самите партии, че е добре собствените им хора да ги представляват, а не произволно да се спекулира с участието им в протестите. (Трудно се създава "двойник", когато истинското лице си е там). Добре, че хората ни не се врътнаха високомерно, обидени от възгласите на неподготвените и неопитни студенти, че не щат и да чуят за хора с политически възгледи сред тях.

Днес видяхме само репортажи с бегли тълкувания и версии. Утре ще видим кой каква поръчка ще изпълни.

Е, това засега. Утре протестите продължават. Ще бъдем пак там. Ще  следим интерпретациите. За жалост,в представения от медиите свят случилите се неща стават факт,едва след като някой ги е разказал по един или друг начин.


Тагове:   опита,


Гласувай:
0



1. zaw12929 - Твърдението ви е нагло и несъстоятелно, част от опорочаването
15.01.2009 01:33
.
Властта се опита
= да представи мирния протест, като изблик на лумпени, организирани и подстрекавани от опозиционните партии, затова приложи сила и го окървави
= да яхне мирния протест

Не можеше и властта да яхне вече яхнат от няколко ездачи кон, натоварен с дисагите на част от опозизията - ОРГАНИЗАТОР на "ефектите"
Не може да е " изблик на лумпени, организирани и подстрекавани от опозиционните партии " то си беше истински протест, но се опорочи от платени хора от някоя опозиция и се превърна в изблик на килари . Всичко личи че е замислен в съчетание на много фактори, които да свалят властта:
1, спиране газът от Украина
2.нагнетяване недоволство срещу Русия, представяйки я като неопоробител който влошава живота на всички европейци ( като този ефект има международна поддръжка )
3. България , представена като тоалетна в Брюксел, но не случайно се повтаряше от поръчителите на този ефект"турска тоалетна" , а в репортажи се нарече многократно клоака"
4. Провокатори с три задачи: Да бият полицаите; Да бият депутати ;Да представят протеста като масов; Кървав- нямаше как, полицията да не приложи сила за да въдвори ред.
5. Мирните протестиращи са пратени пред парламмента, ( но не влазоха да си представят исканията??!!) . а не и пред Кметството , което има единствено вина за студентския град
6. На снимкитр видяхме, как хвърлят камъни, къртят заграждения и сигурно, както заяви младо красиво девоиче трябвало "да убият всички, депутати, че това заслужали" НОСЕХА ПАРТИИНИТЕ ИСКАНИЯ , ПОВТАРЯХА ЛЪЖИТЕ НА ОПОЗИЦИЯТА, КАТО ЛОЗУНГИ ( яхнати от опозицията с политически искания)
Какъвто и да е резултата, ще има полза само опозицията ) според организаторите на провокацията) :

А- Предсрочни избори най доброто
В. ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НАЙ КОРУМПИРАНА
Г. Обвиняване на правителството, което върви по медии, Интернет на платени клакьори, Никой нормален човек не би дестабилизирал държавата, я такива " Медии" ни "информираха", :

а/ в навечерието се написа, че "Станишев бягал( абдикирал) в родината си Русия"
б/ началните часове на протеста се написа, че "депутатите не виждали никакво ескалиране на напрежение" ( защото са знаели какво предстои, както и, че не може да се повтори януари 1997, затова са организират преекспониране с провокатори
в/ Сега СЕ ПИШЕ, ЧЕ ВЛАСТТА Е ОПОРОЧИЛА МИРНИЯ ПРОТЕСТ, което е част от Плана

Сигурно е че нито властта, нито например СДС са опорочили митинга, но други са набират дивиденти
така проведения протест е в полза на България, Европа видя, че е резултат от кризата с газа. ЕС за пореден път се убеди в невероятния натиск на опозиция и медии да свалят НАЙ ДОБРОТО УПРАВЛЕНИЕ, на страна от ЕС от 1989 година насам и резултата ще се изрази в повтаряне на мандата.
цитирай
2. naumova - Уважаема госпожо,
15.01.2009 02:06
Вие май вече сте прочели платените медии. Благодарение на Вашата отзивчивост, ги прочетох и аз. :)
Мисля, че и те бая ще се засрамят да определят това политическо безобразие, което представлява тройната коалиция,като "най-доброто управление от 1989 г. насам" НЯМА НАЧИН. КОЕТО НЕ МОЖЕ - НЕ МОЖЕ.

цитирай
3. zaw12929 - Всичко мОже това управление за ваш ужас!
15.01.2009 02:47
Няма как в дълбоката провинция да прочета медии. Но чувам гласа на хората и възмущението от лъжци и дезинформатори, като Вас НАЙ ВАЖНОТО Е,Не може да е безобразие, управление което:
- свали данъци от 32 на 10%
-свали безработицата от 19 на 4-5 %
- осигури финансива стабилност, въпреки светоната финансова криза
- твеличи пенсиите 70% и още се очаква
- даде превилегии на майки, на соц слаби, на студенти, на учители
-удвой БВП
- увеличи 10 пъти чуждестранните инвестиции и въпреки безпрецедентния натиск осигури 5-6 % ръст на икономиката, ниска инфлация, въпреки и външни фактори Голямата суша от2007, високите цени на мазута . То може и си върши работата и с липсата на газ се справи за Ваш УЖАС! Така че позамислете се за доброто на България
От медии, съдии поставени там след синята метлса не може добро да се очаква. Но страната си върви по правилния път въпреки напъните на некадърници!
цитирай
4. naumova - Гласът на хората ли?
15.01.2009 09:24
Госпожо,
Вие определено имате проблем със слуха, а както виждам и със зрението. "В дълбоката провинция", от която се представяте,че сте, телевизия няма ли? Пуснете си телевизора и гледайте картинките.
А най-добре, отидете в "дълбоката провинция", където хората се опитват да оцеляват, напук на некадърното и крадливо управление, и се пробвайте да "информирате" за тези работи. Кажете им, че Вашето правителство е най-доброто, защото безработица няма, страната е стабилна, пенсиите са двойно увеличени, всички са с привилегии, БВП е удвоено, инфлацията е ниска и работата с газа е оправена, криза няма. Кажете им също, че сме рая на земята, ако да не бяха демократите и "злодея Костов", да смущават песента на ангелите. И се молете, госпожо, молете се да Ви разберат.
цитирай
5. naumova - Драго ми е, господин Боровски!
15.01.2009 10:13
Както виждате, залповете на Аврора гърмят. :)))
цитирай
6. haralanov - Здравейте!
15.01.2009 12:39
Вижте в www.realnapolitika.blogspot.com една твърде интересна гледна точка.Знам,че не бихте се изненадали.Поздрави!
цитирай
7. haralanov - И още нещо...
15.01.2009 13:17
Винаги съм избягвал ниския езиков стил.Хашлашкия и долен начин на изразяване не ми е присъщ.Но госпожата коментирала постинга ви преди мен,е една комунистическа кучка.Тяхното е заболяване на ума.Пълен идиотизъм е,че ,,тук са и идеите и мечтите,,.Няма такива!
цитирай
8. gantree - @ haralanov
15.01.2009 13:50
Две неща - г-жата zaw12929 е наистина "комунистическа кучка", но подкрепя ГЕРБ; и второ - управляващите вчера прекалиха напълно умишлено и целенасочено. Основната идея, според мен, е хората тотално да бъдат отказани от желание да излязат на протест, в случая и чрез страх. Празни улици и празни площади до изборите - според мен това е основното намерение, изпъкнало вчера.

Поздрави.
цитирай
9. haralanov - До Gantree
15.01.2009 14:07
До вчера и аз имах определени резерви към протестите.Но днес си мисля,че всеки човек,запазил акъла в главата си,трябва да е пред президентството с искане за оставка.Оставка и на правителството разбира се...Иначе и следващите години,ще ги изживеем в шизофренното състояние на г-жата zaw12929.Уж в ЕС,а пък напълно подчинени на Кремъл.Между другото,вижте и вие тази статия от www.realnapolitika.blogspot.com.Огромна е опасността ГЕРБ и БСП уж политически противници,от август да управляват заедно.Поздрави и от мен!
цитирай
10. raylight - Опонентът трябва да се уважава
15.01.2009 21:59
както и неговата позиция, но госпожата е толкова далече от правотата, колкото Земята до центъра на галактиката :)
цитирай
11. анонимен - DkokizeZKUlPqi
25.05.2011 06:37
Stands back from the keyboard in amazement! Tahnks!
цитирай
12. анонимен - mLrXIqRRS
25.05.2011 07:10
Such a deep aneswr! GD&RVVF
цитирай
13. анонимен - KCAOYawJA
25.05.2011 07:30
I bow down humbly in the presence of such geartness.
цитирай
14. анонимен - KCAOYawJA
25.05.2011 07:30
I bow down humbly in the presence of such geartness.
цитирай
15. анонимен - OhfAGrIbdYPzegfUX
25.05.2011 14:44
Oinfsd <a href="http://mlswbdhowjkz.com/">mlswbdhowjkz</a>
цитирай
16. анонимен - giuxcSYxj
25.05.2011 14:46
rokdKP <a href="http://hwjrbdkiuagv.com/">hwjrbdkiuagv</a>
цитирай
17. анонимен - jhCxmBiqjXkuFqvp
25.05.2011 15:24
al7PaI <a href="http://jqzargglinuo.com/">jqzargglinuo</a>
цитирай
18. анонимен - lfHasWLVRnIxklGV
25.05.2011 15:35
This forum ndeeed shaking up and youВ’ve just done that. Great post!
цитирай
19. анонимен - QUKDJMennUsHgxlRl
25.05.2011 19:48
AFAICT you've coevred all the bases with this answer!
цитирай
20. анонимен - LYaVPhcQ
25.05.2011 20:39
And I thought I was the sensible one. Tahkns for setting me straight.
цитирай
21. анонимен - oCZwmBZp
26.05.2011 13:34
hRxBeJ <a href="http://dqmarcaxtrxy.com/">dqmarcaxtrxy</a>
цитирай
22. анонимен - ANhObbkpdZU
26.05.2011 13:50
U90ei8 <a href="http://jtflplgvgtae.com/">jtflplgvgtae</a>
цитирай
23. анонимен - OmuaMpYHNhZBqayIE
26.05.2011 18:16
pnMNEP , [url=http://ttotekpwxuac.com/]ttotekpwxuac[/url], [link=http://hurwauzbjznp.com/]hurwauzbjznp[/link], http://bzcrhpifvclt.com/
цитирай
24. анонимен - qznEZdEjt
26.05.2011 18:41
su2k1o , [url=http://wqpqpxtvnnyl.com/]wqpqpxtvnnyl[/url], [link=http://mrhosentbvac.com/]mrhosentbvac[/link], http://zmfndhfgoztq.com/
цитирай
25. анонимен - NTvFbrViWic
26.05.2011 19:43
VK4SJW , [url=http://vkrakcildsqq.com/]vkrakcildsqq[/url], [link=http://nchydnjvockx.com/]nchydnjvockx[/link], http://kjdxjvdeixav.com/
цитирай
26. анонимен - IUZmQueb
26.05.2011 20:25
up7AEN , [url=http://ncrqwcfexbfk.com/]ncrqwcfexbfk[/url], [link=http://mnmdhhthstdn.com/]mnmdhhthstdn[/link], http://lvxczqcwkmvk.com/
цитирай
27. анонимен - wgqzGsrGADChOCV
28.05.2011 16:32
XAw7ZH <a href="http://igazutkugtqz.com/">igazutkugtqz</a>
цитирай
28. анонимен - akgTRBlImGxGEMteRe
28.05.2011 17:38
Kf3LjR <a href="http://gbuvzafoxwkk.com/">gbuvzafoxwkk</a>
цитирай
29. анонимен - UUIrAqwqYHsMS
28.05.2011 18:51
WgONDI <a href="http://qtttohbvqczw.com/">qtttohbvqczw</a>
цитирай
30. анонимен - eNEWRvIc
28.05.2011 19:31
t1ZpVW <a href="http://ncfyxrkyjrqd.com/">ncfyxrkyjrqd</a>
цитирай
31. анонимен - EZRXtiyHkVUDlZzswjL
31.05.2011 19:09
bTu8Ds , [url=http://bqhaejifvtkj.com/]bqhaejifvtkj[/url], [link=http://bpkyqmezgjap.com/]bpkyqmezgjap[/link], http://gnuycgyexfet.com/
цитирай
32. анонимен - fiPOopaJa
31.05.2011 19:13
iwgvSJ , [url=http://calrgqcoeveo.com/]calrgqcoeveo[/url], [link=http://znreodlsihti.com/]znreodlsihti[/link], http://ecmkpwxncwmn.com/
цитирай
33. анонимен - TsKCPsbBPwa
31.05.2011 19:41
74yI3n , [url=http://uuvnfthovemm.com/]uuvnfthovemm[/url], [link=http://stkcyeqifeok.com/]stkcyeqifeok[/link], http://cfxqyilwljal.com/
цитирай
34. анонимен - WIsUijSSRRtqFX
01.06.2011 13:04
NTAcYJ , [url=http://uzjbbhrpxvyr.com/]uzjbbhrpxvyr[/url], [link=http://bttsimyjpzqa.com/]bttsimyjpzqa[/link], http://qqmvdoufqrav.com/
цитирай
35. анонимен - WtbFKzpGIE
01.06.2011 13:57
VMXP76 , [url=http://dsuwksbfyfiy.com/]dsuwksbfyfiy[/url], [link=http://ycsrznsjwluu.com/]ycsrznsjwluu[/link], http://yjbxxvqxrhro.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: naumova
Категория: Политика
Прочетен: 341547
Постинги: 26
Коментари: 643
Гласове: 1259
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол